Koronavirus | Apple

Apple vytvořil vlastní roušku. V obchodě ji ale nekoupíte, slouží jen zaměstnancům

Apple v tichosti rozšířil portfolio produktů, které vyrábí. Nejde však o nový tablet, telefon nebo počítač, jak by mnozí očekávali, ale o roušku. Firma se rozhodla navrhnout si vlastní ochranu obličeje, jelikož běžně dostupné masky zřejmě nesplňovaly očekávání. Kdo by už ovšem chtěl vytahovat peněženku a těšit se, že bude moci nosit na tváři logo nakousnutého jablka, toho zklameme - rouška nebude veřejně k prodeji. 

Ochranu dostanou pouze zaměstnanci, a to jak pracovníci v jednotlivých kancelářích, tak v obchodech. Povinnost zakrytí úst totiž stále platí v mnoha zemích, a jelikož Apple patří mezi firmy extrémně hledící na svoji image, sjednocené roušky budou na zákazníky působit lépe, než kdyby měl každý nasazenou úplně odlišnou. 

3cf1b3ca-6bfd-4d04-91dd-be6977ce0ee0 
Takto by údajně rouška od Applu měla vypadat. Oficiální obrázek není k dispozici, tento uniklý přinesl americký web Macrumors

Navíc rouška, kterou speciálně navrhl tým Applu pro průmyslový design, má být o něco účinnější než ta obyčejná, kterou známe z chirurgických sálů. Jak informuje agentura Bloomberg, je složená ze tří vrstev nespecifikovaného materiálů, který dokáže odfiltrovat přicházející a odcházející viry a bakterie. Lze ji navíc použít až pětkrát a je omyvatelná. Jmenuje se - nepřekvapivě - Apple Face Mask.

Serveru MacRumors se podařilo fotku této masky získat a na první pohled nevypadá nijak výjimečně. Vrstvy na ní ale jsou zřetelné, tak dost možná se blíží spíše respirátorům nižší kategorie. Logo přítomné není. 

Apple potvrdil, že roušku skutečně vytvořil, do testování podle jeho slov šlo velké úsilí. Distribuce mezi zaměstnance by měla proběhnout během následujících dvou měsíců. 

Diskuze (22) Další článek: Crucial začal nabízet operační paměti DDR4 s rekordní rychlostí 5 100 MHz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,