Apple | Hry

Apple vyjednává s herními firmami. Schyluje se ke hraní za předplatné

Spousta firem poslední roky přemýšlí, jak se stát něčím jako Netflixem pro hry. Stále se nikomu nepodařilo prosadit tak, aby strhl zájem uživatelů a vybudoval si vůdčí pozici, jak se to podařilo Netflixu mezi filmy nebo Spotify v oblasti hudby. Ale boj se teprve rozjíždí a jak prozradily zdroje magazínu Cheddar, chystá se do něj zapojit i Apple. Firma totiž vyjednávat s herními vývojáři a buduje projekt předplatitelské služby pro hry.

Žádné detaily v tuto chvíli známy nejsou a je stále možné, že nakonec herní služba Applu nikdy nevznikne. Přesto měl Apple řadě vývojářů nabídnout, že by působil jako vydavatel jejich her a postaral se o distribuci a marketing titulů. Na konci by tak měla být služba, kde člověk zaplatí určitou částku a má na výběr hry, které může hrát.

Pro hraní na iPhonech a iPadech

Představa to není až tak nereálná. O Applu se dlouhodobě ví, že do služeb chce masivně investovat, protože je to segment, který meziročně roste o desítky procent. Do jisté míry mu také supluje zisk ztracený zpomaleným prodejem hardwaru jako jsou iPhony. Streamovací služba pro hudbu pod hlavičkou Applu už existuje, pro filmy a seriály už je téměř jistá, tak proč ne i pro hry. Ostatně, je to už daleko větší trh než filmový.

Akorát je těžké si představit, jaké hry chce společnost nabízet. Byť by mohla mít v nabídce i počítačové, které jsou optimalizované pro MacOS, s největší pravděpodobností půjde o mobilní hry, které jsou dnes placené. V těch bezplatných (respektive free to play) by pak mohla nabízet nějaké lákavé bonusy.

Hry jsou zdaleka nejoblíbenější kategorií na App Store vydělávající zdaleka nejvíc peněz. Možná si Apple myslí, že by je bylo možné zpoplatnit efektivněji.

Diskuze (15) Další článek: Autonomní systém openpilot je už kompletně open source. Nainstalovat si ho můžete sami, podporuje už 35 aut

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,