Apple | Sluchátka

Apple v tichosti přestal prodávat sluchátka a reproduktory konkurenčních značek

Apple přestal být místem, kam můžete zamířit, pokud si chcete pořídit sluchátka od výrobců typu Bose, Logitech a Sonos. Všechny tyto produkty v tichosti stáhl ze svých stránek a obchodů Apple Store a už nabízí jen audio příslušenství své vlastní výroby (vyjma drobných výjimek v podobě konektorů). Upozornila na to agentura Bloomberg, podle které jde o přípravu na dlouho očekávaný příchod „velkých“ sluchátek od Applu.

Firma přitom konkurenční sluchátka a reproduktory nabízela ještě relativně nedávno, minimálně v září je stále měla v nabídce. Lidé si mohli vybrat mezi Logitechem, Bose, Sonos a pak přímo sluchátky AirPods od Applu, plus příslušenstvím od Beats. Všechny první tři zmíněné značky nyní zmizely, zbyly jen věci od Applu. Co se týče Beats, ty se rovněž stále nachází v nabídce, ovšem tuto značku Apple přímo vlastní. 

Jak Bose, tak Logitech pro Bloomberg potvrdily, že Apple jejich výrobky přestal prodávat. Promluvilo i několik zaměstnanců Apple Store, kteří popsali, že konkurenční audio příslušenství museli v minulých dnech z nabídky odstranit.

Podobná situace již v minulosti nastala, firma také přestala prodávat fitness náramky třetích stran, když se chystala představit Apple Watch. Opět to jen potvrzuje, že se blíží představení nových sluchátek od Applu, která mají konkurovat zejména těm od Bose. 

O chystaném novém produktu toho moc známo není, ale předpokládá se, že se bude jmenovat AirPods Studio. Půjde o klasická velká sluchátka přes uši se schopností potlačení okolních zvuků, která přirozeně doplní „špunty“ AirPods a AirPods Pro. V této situaci skutečně pro Apple nebude dávat příliš velký smysl nabízet konkurenční audio příslušenství, když bude mít vše vlastní. Navíc se chystá představit i levnější verzi reproduktoru HomePod. 

Oficiální datum pro představení novinek zatím oficiálně oznámeno není, očekává, že by k tomu mělo dojít v polovině tohoto měsíce. Spekuluje se přímo o 13. říjnu, kdy by měl být oznámen zřejmě i nový iPhone. Tradiční konference v září se totiž obešla bez představení nového telefonu.

Diskuze (22) Další článek: SK Hynix už vyrábí paměti DDR5. K reálnému nasazení mají ještě daleko

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,