Procesory | Intel | iMac

Apple už asi dožije s Intelem. Chystaný iMac má desetijádrový Core i9-10910

Apple sice už postupně přejde u všech zařízení na vlastní čipy ARM, ještě nějakou dobu se ale setkáme s modely, které budou postavené na čipech s instrukční sadou x86. A jak to vypadá, bude to nejspíše stále Intel i přes to, že výhodnější volbou se stává AMD.

V databázi testovacího programu Geekbench se totiž objevil dosud neuvedený iMac (půjde nejspíše o iMac Pro), který obsahuje nový desetijádrový procesor Intel Core i9-1910 se základní frekvencí 3,6 GHz a turbem až do 4,7 GHz. TDP tohoto modelu je 95 W, což je výrazně méně než u vyššího modelu Core i9-10900K (TDP 125 W). Tyto parametry ještě nejsou oficiálně potvrzené, takže je nutné je brát s rezervou.

Součástí detekovaného iMacu byla i grafická karta AMD Radeon Pro 5300 (mělo by jít o Navi 14) s 1 280 stream procesory. Dle detekce měl grafický čip frekvenci až 1 650 MHz a samotná karta pak byla vybavené 4 GB paměti GDDR6.

Představení nového iMacu včetně dalších zařízení se nejspíš dočkáme na podzim, kdy bude hotový i nový desktopový operační systém macOS 11 Big Sur.

Diskuze (12) Další článek: Facebooku nevyšel výpad proti Pinterestu. O jeho kutilskou aplikaci Hobbi nebyl zájem, a tak ji vypne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,