4K | Apple | Apple TV+

Apple TV+ má nejvyšší kvalitu 4K streamovaného videa. Poráží i Netflix

Před pár dny spuštěná platforma s filmy a seriály - Apple TV+ se může pochlubit prvenstvím v oblasti kvality obrazu. Jak totiž zjistili redaktoři webu flatpnaleshd.com, Apple TV+ v kvalitě poráží ostatní formy o poměrně velký kus.

Měření probíhalo na nových zveřejněných seriálech v rozlišení 4K, které všechny používají variabilní bitrate. U seriálu See byl průměrný datový tok 29 Mb/s, přičemž špička byla až 41 Mb/s. U seriálu Elephant Queen to bylo průměrně 26 Mb/s. Nesmíme přitom zapomínat, že se používá pokročilejší a efektivnější kodek HEVC.

Hodnoty jsou tak v přepočtu až 2× vyšší než u HD Blu-ray a poloviční oproti UHD Blu-ray diskům. Zároveň je ale bitrate vyšší, než u většiny 4K filmů dostupných na iTunes. Zajímavé je, že ve stejné kvalitě je k dispozici třeba i kreslený Snoopy in Space. U zvuku se nepodařilo změřit datový tok u Dolby Atoms (neověřená informace hovoří o 770 Kb/s), ale bez něj to bylo 386 Kb/s.

Pro srovnání - konkurenční platforma Netflix má špičku datového toku maximálně 16 Mb/s.

Diskuze (10) Další článek: Třetina majitelů iPhonů má chytré hodinky. V případě telefonů s Androidem je to o polovinu méně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,