Apple | Apple TV | tvOS

Apple TV dostane obraz v obraze. Budete moci sledovat třeba film a seriál zároveň

Zatímco obraz v obraze už je v oblasti televizí v podstatě standardem, v případě chytrých krabiček k televizi, které zobrazují streamovaný obsah z nějaké cloudové platformy, byste tuto technologii jen těžko hledali. Nová betaverze tvOS ale ukázala, že Apple chystá integraci této funkce.

Apple TV totiž s nejnovějším tvOS beta 2 podporuje zobrazení dvojice streamovaného obsahu zároveň přesně ve stylu obraz v obraze, takže kromě hlavního obsahu, který je spuštěn na celou obrazovku, je možné zapnout i menší okno, kde se zobrazuje jiný streamovaný obsah.

K nové funkci jsou zatím jen omezené informace, podle všeho by PIP (Picture-in-Picture) měl být nejspíše kvůli licenční politice omezeny pouze pro obsah ze samotné aplikace Applu a nikoli od ostatních poskytovatelů, kteří mají na Apple TV vlastní aplikace a nejsou pod křídly Applu. Vzhledem k tomu, že nabídka pořadů a filmů pro chystanou službu Apple TV+ bude poměrně široká, neměl by to být takový problém.

Vše bude záležet na tom, odkud se k danému poskytovateli přihlásíte a odkud budete jeho obsah konzumovat. Bude rozdíl, jestli si například předplatíte skrze oficiální stránky a aplikaci nebo v rámci samotné aplikace Applu a jeho prémiového předplatné. Dostupnost nové funkce se očekává jak na výkonnější verzi Apple TV 4K, tak i na starší Apple TV.

Diskuze (23) Další článek: YouTube se zaplní reklamou s rozšířenou realitou. Zkoušet si budeme nové rtěnky i brýle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,