Apple TV dostane lepší hardware, vlastní App Store a Siri

Apple už v minulosti několikrát připomínal, že televizní segment je pro něj zajímavý, ale do této doby jsme se kromě jednoduché Apple TV ničeho nedočkali. Tento rok by se to ale mělo změnit.

Jak jsme již psali dříve, Apple chystá vlastní televizi, která bude za měsíční poplatek obsahovat různé televizní kanály a dodavatele obsahu. Podle informací webu Buzzfeed News toho ale bude mnohem více.

overview_hero_full_2x.png
Apple TV je malá krabička k televizi, která má sníženou cenu na 69 dolarů

Na červnové konferenci WWDC pro vývojáře by měl Apple představit novou Apple TV s vyšším výkonem a větší interní pamětí (současná verze Apple TV má jen 8 GB). Apple TV bude mít také nově vlastní App Store, kde budou aplikace optimalizované pro velké obrazovky. Vývojáři budou mít přístup a podobné možnosti jako u zařízení iPhone nebo iPad, takže lze očekávat i spoustu nových aplikací.

overview_airplay_hero_2x.jpg
S vyšším výkonem lze očekávat, že se bude chtít Apple dostat i do segmentu hraní v obýváku a na velké obrazovce

Jednou z hlavních novinek má být i přítomnost Siri, což se dalo očekávat. Hlasové ovládání je u televize takřka nutnost, alespoň pokud jde o složitější úkony. Hlasové ovládání používají i další krabičky k televizi, ať už od Googlu (Android TV), Microsoftu (Xbox One) nebo Amazonu (Fire TV).

overview_whatis_hero.jpg
Vlastní App Store pro Apple TV znamená i nový trh pro vývojáře

Apple si dle informací také připravuje Siri v Apple TV pro použití i v rámci ovládání domácnosti skrz platformu HomeKit. Lze tak očekávat lepší systém mikrofonů nejen na krabičce, ale i v dálkovém ovladači.

Diskuze (18) Další článek: Nový způsob směrování světla pro budoucí superpočítače

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,