Apple: tablety mohou za několik let překonat trh běžných počítačů

S příchodem tabletů a různých mobilních dotykových zařízení se začalo mluvit o takzvané „post-PC“ době. Ta se nese ve smyslu toho, že klasické počítače jak je známe dnes, možná v masovém měřítku přestanou být využívané u běžných uživatelů a nahradí je tato nová zařízení.

Tim Cook, COO Applu, se vyjádřil, že není důvod, proč by segment dotykových tabletů nemohl během několika příštích let překonat trh desktopových a notebookových počítačů. Prodeje tabletů stále stoupají, především pak iPadu, který je již ve druhé verzi.

Takový vývoj budoucí interakce s informacemi a virtuálním prostředím není tak nereálný, jak se může na první pohled zdát. Nová zařízení jsou úsporná, nemají žádné ventilátory ani pohyblivé části. Při pohledu na klasické netbooky a další druhy počítačů je to jasný krok vpřed, který je tím správným směrem.

ipad2-apple-ee11.jpg

I přes tyto vlastnosti přitom nejnovější tablety disponují vyšším výkonem, než „zastaralé“ počítače. Zvládnou přehrávat video ve vysokém rozlišení, připojování bezdrátových periférií jako myš nebo klávesnice, obsahují integrované kamery a další senzory, přičemž výkonná grafická část je na velmi pokročilé úrovni.

Diskuze (77) Další článek: Nový LibreOffice 3.4 umí přechody a barevné čáry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,