Apple | Počítače | Patenty

Apple si patentoval Mac integrovaný do klávesnice. Má výkon jako klasický desktopový počítač

Počítač ukrytý v klávesnici? To bylo trendem v minulém století a v nejnovějším případě se do této konstrukce pustil třeba i levný Raspberry Pi 400 postavený na Raspberry Pi 4. Apple si ale z nějakého, asi bezpečnostního důvodu podal vlastní patent na stejnou konstrukci.

Apple podal patent už v roce 2020 a dle popisu se má jednat o počítač ukrytý v poměrně tenké klávesnici ve stylu té současné například pro iMacy. Apple přitom uvádí, že oproti dřívějším řešením má mít tento počítač „desktopový“ výkon.

Takové vyjádření samozřejmě souvisí s tím, jak výkonné jsou nové čipy Apple M1, M1 Pro/Max a s tím i další generace, které se skutečně v mnoha úlohách výkonem rovnají výkonným desktopovým modelům od AMD a Intelu.

Počítač v klávesnici se má připojovat pouze pomocí jednoho portu USB-C, přes který se přenáší jak napájení, tak i obrazová a další data. Lze předpokládat, že k zobrazení díky tomu může sloužit například velmi tenký a jednoduchý monitor s hubem a případně dalšími porty.

Vzhledem k velikosti počítačové části například v MacBooku Air s čipem M1, není z pohledu rozměrů žádný problém celou destičku dostat i do tenké hliníkové klávesnice.

Zda se takového počítače od Applu nakonec dočkáme, není ale jisté. Společnosti si takových konceptů patentují spousty i jako pojištění, aby je případně nemohl v budoucnu někdo jednoduše žalovat.

Diskuze (23) Další článek: Dezinformační weby už blokují i mobilní operátoři

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,