Apple | Apple Watch | Fotoaparát

Apple si patentoval kameru pro hodinky Watch. Je ukrytá v pásku

Chytré hodinky Apple Watch se stále více osamostatňují. Díky podpoře eSIM už zvládají zprávy i volání bez iPhonu, většina aplikací pracuje bez iPhonu a s příchodem watchOS 6 budou mít hodinky i vlastní App Store, ze kterého půjde instalovat aplikace. Rovněž se objevily informace, že se hodinky zvládnou bez iPhonu aktualizovat na novější verzi. Chybí jim ale stále to, co je dnes extrémně důležité a má iPhone - fotoaparát.

I to by se ale mohlo do budoucna změnit, alespoň to ukazuje nový patent od Applu. Jak lze vidět na obrázcích, kamera je integrována přímo ve speciálním pásku, což zároveň umožňuje mnohem větší flexibilitu.

Namířit, kam je potřeba

Pokud by totiž kamera byla integrována do těla, jednak by zabírala hodně místa v samotné konstrukci a zároveň by omezovala možnosti focení - alespoň pokud si nedokážete vykroutit ruku do všech možných úhlů.

Díky speciálnímu pásku si ale můžete kameru nastavit do různé polohy a díky tomu snímat věci pod různými úhly, aniž byste si vykloubili ruku. Část s kamerou je dle návrhu umístěná v dodatečné koncovce pásku a standardně se nejspíše magneticky přichytí k obvodu, jak je tomu u některých druhů pásků. Konec s kamerou ale můžete snadno a rychle odklopit a začít fotit.

Systém počítá s tím, že součástí budou dva optické senzory, takže by měl bez problémů fungovat i videohovor přes FaceTime či jiné aplikace. Aby byla zaručena stabilita a zaměření na obličej, bude mít kamera i speciální vyrovnávací mechanismus.

Apple v patentu sám uvádí, že tímto způsobem řešená kamera v hodinkách může uživatele zbavit závislosti nosit telefon (iPhone) při mnoha příležitostech.

Diskuze (1) Další článek: Máme dvě třetiny všech světových objednávek 5G, chlubí se Huawei

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,