Technologie | Apple | Monitory

Apple si chce vyrábět displeje sám, a to rovnou ty nejmodernější. Do výroby teď investuje 330 milionů dolarů

Apple se připravuje na velkou technologickou změnu a vyvíjí vlastní displeje na bází microLED, která má být nástupcem OLED, ale bez neduh v podobě vypalování a nízkého jasu. Dle webu CENS se v tomto směru udál další významný krok.

Právě v Tchaj-wanu totiž Apple uzavřel spolupráci s tamními specialisty na výrobu displejů – společnostmi Epistar (největší výrobce LED na tomto trhu) a AU Optronics (největší výrobce LCD panelů v Tchaj-wanu).

Oba mají pomoci Applu s výrobou displejů, přičemž samotná cupertinská společnost čerstvě investovala dalších 330 milionů dolarů do nové továrny právě pro tyto displeje.

ggt.jpg

V minulosti se již objevily spekulace, že Apple nové typy displejů brzy nasadí především kvůli tomu, že bude kontrolovat další byznysovou vertikálu. Technologie microLED umožňuje lepší pokrytí barevného spektra, vyšší jas (HDR), vyšší frekvence zobrazování, má nižší spotřebu, lepší pozorovací úhly a je dokonce i tenčí. Kdy se s displejů na bázi microLED dočkáme a u jakých zařízení od Applu, to zatím není jasné.

Diskuze (24) Další článek: Dostupné hraní: Test herního notebooku Lenovo Legion Y540-15IRH za 22 tisíc korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,