Apple prý už začal vyrábět vlastní chytrý reproduktor, k představení by mohlo dojít už za pár dní na konferenci WWDC

Nedávno se objevily spekulace, že Apple už dva roky pracuje na zařízení ve stylu chytrého reproduktoru, jako je Amazon Echo nebo Google Home, které by bylo postavené kolem chytré asistentky Siri a ovládání chytré domácnosti (HomeKit). Nyní přichází další zpráva, která naznačuje, že bychom se ho mohli dočkat skutečně brzy.

Jak totiž dle neoficiálních zdrojů oznámil web Bloomberg, Apple už začal tento reproduktor vyrábět, což naznačuje, že by se jeho představení mělo uskutečnit už na letošní konferenci WWDC, která proběhne 5. června, tedy v pondělí.

Podle informací bude mít zařízení speciální virtuální prostorový zvuk a pochopitelně integraci v rámci ekosystému Applu. Už dříve se také spekulovalo, že půjde nejen o chytrý „reproduktor“, ale i pokročilejší zařízení se spoustou senzorů, mezi kterými budou i kamery pro rozpoznávání tváří. Případný displej a podpora videokonferencí, jako tomu je například u nejnovějšího Amazon Echo Show, který je vybaven i displejem, prý v této verzi nebude.

Je jasné, že Apple bude mířit na vyšší cenu a hi-end, takže lze očekávat pokročilejší výbavu a funkce, které k vyšší ceně povedou.

Foto: Umělecké ztvárnění chytrého reproduktoru od Applu, který by mohl vypadat třeba jako Mac Pro. Zdroj: iFunnyVlogger
Diskuze (1) Další článek: G.Skill chystá operační paměti DDR4 s frekvencí 4,8 GHz, budou určené pro nový čipset Intel X299

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,