Apple prý chystá tenčí 12palcový MacBook s Retinou i 4K monitor

Spekulace o novém hardwaru od Applu začínají být stále častější, obzvláště s blížící se pravidelnou prezentací, která by měla být spojená i s oficiálním uvedením finální verze nového systému OS X Yosemite. Golden Master verze se očekává 10 srpna, dostupnost v Mac App Store lze tak odhadovat na konec srpna.

Jak dle několika tajných zdrojů uvádí web 9to5Mac, Apple chystá nejen dlouho spekulovaný 4K monitor vlastní výroby (displej bude pravděpodobně od Sharpu nebo jiného externího výrobce), ale také 12palcový MacBook s displejem Retina.

Podle informací by měl být hliníkový notebook tenký a lehký, zatím ale není jasné, zda půjde o tenčí variantu MacBooku Air nebo MacBooku Pro. Osobně bych tipoval, že půjde o novou generaci MacBooku Air, která bude tenčí a lehčí.

Apple by pro takovou konstrukci mohl použít nové úsporné 14nm čipy Intel Core M, které nabízí i dostatečný výkon. Díky nižší spotřebě až o 45 % a o 60 % nižšímu vyzařování tepla je možné použít i zcela pasivní chlazení. A Apple si rozhodně nenechá ujít příležitost takový notebook představit jako první.

10mba11_side.jpg
Vzhledem k velikosti USB portu nelze na hraně zmenšit tloušťku, ale bylo by možné se zbavit třeba celého spodního zaobleného výstupku na šasi

Očekává se i uvedení nových iMaců s rozlišením 4K, v případě těchto desktopových počítačů ale možná dojde k posunutí na konec roku nebo začátek roku 2015.

Diskuze (47) Další článek: Apple potichu zrychlil Macbooky Pro s Retinou a většinu z nich také zdražil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,