Apple představil multidotekovou myš Magic Mouse a nové počítače

Bez jakéhokoli předchozího upozornění Apple včera večer našeho času představil hromadu novinek. Tou nejzajímavější je nová myš s označením Magic Mouse, která přináší významnou inovaci mezi počítačové hlodavce – tlačítka byla nahrazena multidotekovým senzorem, který kromě simulace běžného kliknutí na virtuální tlačítka umožňuje ovládání i gesty, podobně jako tomu je na touchpadech (trackpadech) MacBooků.

Apple.jpg
Nový myš Magic Mouse od APplu

Myš je tradičně designovým skvostem, funkce naznačuje následující obrázek:

Magic Mouse.jpg
Možnosti ovládání Magic Mouse

Speciálních gest není příliš k dispozici, vlastně je tu jen jediné, a to dvouprsté gesto pro pohodlné procházení stránek v Safari nebo knihovny iTunes. Jinak je tu senzory řešený stisk pravého, či levého tlačítka, a rolování ve stylu kuličky známé z předchozí verze jablečné myši Mighty Mouse. Narozdíl od běžného kolečka umožňuje kulička, a nově také senzory v Magic Mouse, libovolný směr posunu obrazu (scrolování), nejen vertikální.

Dále Apple představil inovovaný MacBook, který nyní nabízí větší výkon a výdrž. Vylepšení se dočkali také stolní iMacy, které si s novým hardwarem můžete pořídit až do velikosti obrazovky 27 palců. Vylepšen byl i nejlevnější počítač od Applu, tedy Mac Mini a také doplňkové produkty Apple Remote, Time Capsule a AirPort Extreme.

Podrobnosti o nových produktech Applu najdete v tomto článku.

Diskuze (45) Další článek: Předčasný prodej Windows 7: humbuk zahalený tajemstvím

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,