Apple

Apple postaví novou pobočku za miliardu dolarů. Pro 15 tisíc zaměstnanců

Nový projekt masivních rozměrů oznámil ve čtvrtek Apple. V texaském Austinu che vybudovanou novou pobočku, která v první fázi pojme 5000 zaměstnanců a v konečné fázi až 15 tisíc zaměstnanců. Celý projekt bude stát miliardu dolarů a Apple se stane největším soukromým zaměstnavatelem v tomto městě.

Celé zařízení by se mělo rozprostírat na ploše o velikosti téměř 54 hektarů (pro porovnání, Pražský hrad leží na 7 hektarech) a budou v něm probíhat zejména vývoj nových produktů, zákaznická podpora, prodejní operace a finanční správa.

Texaský guvernér Greg Abbott oceňuje, že si Apple vybral zrovna tento stát. Podle něj to ukazuje vysokou kvalifikaci tamních zaměstnanců a vyspělost ekonomického prostředí.

Texasem ale plány Applu nekončí. Společnost ve čtvrtek rovněž oznámila, že nové, drobnější pobočky otevře během následujících tří let také v Seattlu, San Diegu a Culver City, kde vzniknou pozice pro dalších 1000 zaměstnanců. V neposlední řadě pánuje firma rozšířit své operace v Pittsburghu, New Yorku, Boulderu, Bostonu, Portlandu a Oregonu.

Celkem tak Apple plánuje vytvořit v USA do roku 2023 dalších 20 tisíc pracovních míst. V letošním roce jich podle šéfa firmy Tima Cooka vytvořil 6000 tisíc.

Diskuze (5) Další článek: V Texasu budou vězňům tisknout zubní protézy na 3D tiskárně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,