Apple | Bulvár a vtípky

Apple Park je nebezpečný pro zaměstnance. Naráží do skleněných dveří

Sklo bylo nejoblíbenějším materiálem Steva Jobse a nejinak je tomu i v případě Jonathana Iva. Ten stojí z velké části za návrhem nového sídla Apple Park a skleněné podobě se tak nikdo nemůže divit. Rozhodně se ale v posledních dnech divilo několik zaměstnanců, kteří se snažili projít neotevřenými skleněnými dveřmi. Neúspěšně. Designéři Applu totiž ze skleněných zdí nechali odstranit bezpečnostní nálepky (upřesněno: tyto nálepky si tam po prvních nárazech začali lepit sami zaměstnanci), neboť negativně ovlivňovaly design.

Web Marketwatch proto mohl informovat o několikerém zásahu zdravotnické služby, která musela ošetřit zaměstnance po nárazu do skla. Zavřené dveře přehlédli přirozeně kvůli tomu, že věnovali pozornost iPhonu.

Kromě vtipných historek a znovupřilepení výstražných nálepek však mohou na Apple zamířit i nějaké žaloby. Kalifornské zákony přímo na tyto případy pamatují a zaměstnavatelům přikazují zajistit dostatečnou ochranu právě před zraněním tohoto typu. (employees shall be protected against the hazard of walking through glass by barriers or by conspicuous durable markings).

Apple má s podobnými případy několik zkušeností. V roce 2012 si o zavřené skleněné dveře Apple Storu v New Yorku zlomila nos třiaosmdesátiletá žena a zažalovala společnosti o 1 milion dolarů.

Z bezpečnostních důvodů a po několika incidentech musel Apple rovněž ikonické skleněné schody na Fifth Avenue opatřit protiskluzovými koberci.

Diskuze (28) Další článek: Spojené státy obviňují Rusko, že do světa vypustilo zákeřný ransomware

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,