Apple | MacBook | Keynote

Apple oznámil Keynote. Ukáže nové MacBooky Pro a prý vrátí legendární MagSafe

Apple oznámil keynote s titulem Unleashed. Začíná v pondělí 18. října v 19:00 našeho času. Sledovat ji půjde na obvyklých platformách od Apple.com přes Apple TV po YouTube. Tolik fakta, jdeme na spekulace.

FBhU_K-WQAgV646.jpg
Apple pokračuje v loni nastolené tradici twitterových hashflagů. Agency Creative odhaduje, že tahle modrá drobnůstka stála Apple více než milión dolarů.

Apple neříká, co na akci představí, ale spekulace ukazují na 14" a 16" MacBook Pro. Před necelým rokem se zásadně měnily vnitřnosti, Apple nasadil vlastní procesor M1. Letos má přijít upgradovaný procesor M1X, ale zásadnější bude změna designu – největší od roku 2016. Analytik Ming-Chi Kuo predikuje, že se laptopy přiblíží hranatému designu iPhonů 13.

Místo 13,3" verze přijde 14" MacBook Pro, ale tělo by se mělo zvětšit jen mírně, další cenné milimetry pro displej zajistí tenčí rámečky.

Zásadní změnou uvnitř obou nových modelů má být nový systém chlazení, který v praxi přinese zvýšení výkonu. Šušká se také o tom, že Apple vyslyší stížnosti uživatelů na loňský model – odstraní Touch Bar a vrátí fyzické funkční klávesy, přidá porty a dokonce slot na SD karty. Velkým hitem má podle spekulací být návrat magnetického napájecího konektoru MagSafe, který z MacBooků zmizel v roce 2016.

Další spekulace mluví o premiéře sluchátek AirPods 3. Více se dozvíme v pondělí…

Diskuze (32) Další článek: Samsung rozjel sériovou výrobu nejpokročilejších pamětí DDR5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,