Technologie | Apple | MacBook

Apple na začátek roku 2021 chystá 14palcový MacBook Pro už s novým Mini LED displejem

Na podzim bychom se měli od Applu dočkat představení většího množství hardwaru a dle informací analytické společnosti Trendforce dorazí i nový formát MacBooku Pro.

Apple už připravuje objednávky na výrobu nových modelů MacBooků Pro v 16palcové, ale  také i 14palcové verzi. Nová velikost se dala předpokládat, protože klasickou patnáctku Apple nahradil právě 16palcovým modelem, který je ale velikostně srovnatelný se starším 15palcovým modelem.

MacBook Pro s úhlopříčkou displeje 14 palců na tom zřejmě bude podobně a jeho velikost bude srovnatelná se současnými 13,3palcovými modely. Aktualizované MacBoky Pro by navíc už měly mít nové panely postavené na technologii Mini LED, která se v průběhu roku 2021 objeví i v dalších zařízeních (například iPadu Pro).

A jakou lze očekávat kvalitu displejů s Mini LED? V případě 12,9palcového iPadu Pro by panel měl mít 10 384 diod, což by mělo zajistit nejen vysoký jas, ale hlavně skvělý kontrast (1 000 000:1) a perfektní zobrazení barev. Vzhledem k náročné výrobě tohoto nového podsvícení bude Apple používat několik výrobců.

Diskuze (6) Další článek: Planeta v území nikoho. TESS objevila obnažené jádro plynného obra

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,