Apple | WWDC | MacBook

Apple na WWDC představí nové MacBooky Pro o velikosti 14 a 16 palců

Letošní vývojářská konference Applu WWDC odstartuje 7. června a jako každý rok lze očekávat nejen ukázky nových „velkých“ verzí operačních systémů macOS, iOS, iPadOS, tvOS a watchOS, ale nejspíše také nějaký nový hardware.

Podle analytika Daniela Ivese se Apple chystá představit novou generaci MacBooků Pro, které budou mít přepracovaný design přizpůsobený pro nové čipy od Applu. Apple už použil čip M1 do 13palcového MacBooku Pro, jeho design se ale nijak nezměnil. S novou generací se také spekuluje o návratu HDMI nebo čtečky SD karet.

Nové čipy umožňují výrazně ztenčit konstrukci, protože mají mnohem nižší TDP než procesory od Intelu. Zatím není jasné, jestli Apple použije pro nové MacBooky Pro, které by měly přijít ve velikostech 14 a 16 palců, stávající čip M1, nebo už rovnou novější Apple M2.

U větších MacBooků Pro by ale měl Apple nabídnout výkonnější modely čipů, takže je osazení novějším M2 v různé konfiguraci poměrně pravděpodobné. Již dříve se objevily spekulace o tom, že Apple navrhnul vlastní čipy pro snadné škálování, takže může mít i desítky procesorových a stovky grafických jader. V nejvyšších konfiguracích se ale pochopitelně objeví spíše v budoucím desktopovém Macu Pro.

Steam na MacBooku Air M1

Diskuze (18) Další článek: ELONOVINKY: Tesla odstranila radar, v závodu o autonomii sází na kamery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,