Apple | Apple Pay | Placení mobilem

Apple drží NFC na iPhonech pod kontrolou. Teď umožní nové funkce třetích stran, ale jedině přes Apple Pay

Apple na iPhonech značně limituje, k čemu může sloužit integrovaný NFC čip. Ten využívá převážně k platbám telefonem skrze Apple Pay. To se prozatím nemění, firmy ale budou mít možnost skrze speciální tagy umožnit uživatelům např. zaplatit za pronájem skútru aniž by si museli instalovat dedikovanou aplikaci.

Uživateli tak bude stačit přiložit telefon k NFC tagu a o zbytek se postará právě Apple Pay. Z počátku bude novinka fungovat u společností Bird, Bonobos a PayByPhone. Ta poslední přitom zajišťuje platby za parkování a skrze Apple Pay, tak bude možné snadno zaplatit poplatek, případně prodloužit dobu pro stání a to bez toho, aby bylo nutné si instalovat cokoliv dalšího. Stejným způsobem bude možné se registrovat do věrnostních programů obchodů a rovnou si kartičky přidat do aplikace Wallet

Novinka souvisí s aktuálním vydáním iOS 12.3 a více podrobností se zřejmě dozvíme na chystané konferenci pro vývojáře v červnu. S ohledem na partnerské firmy bude dostupná prvně v zahraničí, je ale pravděpodobné, že zamíří i k nám – Apple Pay i Wallet u nás již fungují.

Od Applu je to vychytralý způsob, jak zpřístupnit funkcionalitu NFC tagů na iPhonech pro služby třetích stran, aby na tom zároveň vydělal provázáním skrze službu Apple Pay. 

Jak funguje placení skrze Apple Pay s Face ID?

Zdroj: MacRumors

Diskuze (10) Další článek: Google Cesty: Všechny cestovatelské služby Googlu už najdete na jednom místě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,