Technologie | Apple | iPad

Apple do tří let uvede až 6 produktů s Mini LED displeji. iPady Pro a MacBooky Pro budou první

Apple už několik let pracuje na vlastní displejové technologii Mini LED, od které se očekává velká budoucnost – nemá negativa jako OLED a přitom nabízí ještě lepší parametry. Nástup ovšem bude pomalejší, než se původně spekulovalo.

Dle známého analytika Ming-Chi Kuo, jehož zdroje informací a prognózy se již v minulosti několikrát potvrdily, se s Mini LED displeji setkáme nejdříve v druhé polovině příštího roku. Jako první zařízení, která tyto displeje dostanou, by měl být nový velký iPad Pro s úhlopříčkou 12,9 palců a čipem Apple A14X a také novější verze 16palcového MacBooku Pro.

První verze bude používat displeje s přibližně 10 tisíci Mini LED o velikosti 200 mikronů místo současných rekordních 576 jako u Pro Display XDR. Oproti standardním displejům by měla nová technologie přinést nižší spotřebu, ale také tenčí profil a hlavně mnohem vyšší jas (lepší HDR) s věrnějším podáním barev.

Uvidíme, jaké konfigurace se nakonec dočkáme a jestli Apple stále zůstane u svého rozlišení „Retina“, které přizpůsobuje dle velikosti úhlopříčky. Zatím ani není jasné, jaké další produkty budou technologii Mini LED obsahovat, ale  v následujících třech letech by mělo jít o čtyři až šest produktů.

Diskuze (26) Další článek: Toužíte po inteligentních potomcích? Vědci zjišťovali, zda by vám s tím mohla pomoct genetická selekce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,