Apple | Notebooky | MacBook

Apple chystá větší MacBook Pro s 16" displejem. S micro-LED a rozlišením 4K ale raději nepočítejte

Už nějakou dobu se spekuluje nad chystaným novým modelem MacBooku Pro, který by Apple měl představit na podzim. Očekával se nový design se spoustou novinek, nyní to ale vypadá, že tolik jich nejspíše nebude.

Podle analytika Jeff Lina bude nový 16palcový MacBook Pro postavený na klasickém LCD displeji, který bude mít rozlišení 3K, konkrétně 3 072 × 1 920 bodů. Rozlišení je tedy o trochu vyšší než u 15palcového MacBooku Pro (2 880 × 1 800) a spíše tak odpovídá větší velikosti displeje a udržení stejné jemnosti (ppi). O výrobu displejů by se mělo starat LG.

Dřívější spekulace prezentovaly, že Apple použije zcela nový displej, který by mohl být postaven na technologii typu micro-LED či podobné, v nejhorším případě nejnovější generaci OLED. Po stránce interního hardwaru lze pochopitelně očekávat nové procesory od Intelu, včetně grafických čipů nové generace od AMD. Dle odhadů IHS se počítá s tím, že prodeje dosáhnout na 250 tisíc kusů za měsíc.

Pro Apple to bude po dlouhé době opět větší notebook, protože původní 17palcový MacBook Pro byl naposledy v prodeji v roce 2012.

Diskuze (3) Další článek: V americkém Houstonu budou rozvážet pizzu autonomní robotická vozítka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,