Technologie | Apple | Sluchátka

Apple: Budoucnost je spojování dat ze senzorů různých zařízení

V rozhovoru pro web Techcrunch se rozpovídal šéf Applu pro divizi hodinek Kevin Lynch. Apple Watch se pyšní celou řadou senzorů spojených se zdravotním stavem uživatele a manažer částečně odhalil, kam se bude ubírat směr analýzy zdravotních dat.

Dle vyjádření už Apple v této chvíli kombinuje data z několik senzorů, aby vytvořil přesnější profil pro daný zdravotní problém nebo získal lepší data. Ve spojení dat z více senzorů z různých zařízení je dle Lynche jasná budoucnost. Apple takový systém může rozvíjet díky jednotné platformě napříč zařízeními a přesně danými a stejnými specifikacemi senzorů napříč modely.

Naznačuje to tak dřívější spekulace o tom, že Apple dostane nějaké typy senzorů pro zdravotnické použití třeba i do bezdrátových sluchátek AirPods. Zatím se očekávají jednodušší senzory například pro snímání pohybu a tedy využití v rámci sportu a cvičení. Podobně jako u kombinace hodinek a iPhonu pro nové sledování chůze a případné změny v čase z důvodu nějakého problému, lze očekávat i pokročilejší možností díky novým senzorům ve sluchátkách.

Pokud by sluchátka měla byť jen jednoduchý senzor pohybu, mohl by například Apple detekovat další věci související třeba se správným prováděním daného cvičení, ale i třeba křivý postoj a další věci spojené s pohybem a polohou hlavy, které si lze snadno představit.

Diskuze (6) Další článek: Těžaři kryptoměn jen za první čtvrtletí letošního roku vykoupili 700 tisíc grafických karet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,