Microsoft | Windows 10

Aplikace Váš telefon ve Windows 10 získává další vychytávky. Umí odpovědět na upozornění a ovládat hudbu

Aplikace Váš telefon slouží na propojení smartphonu s Windows 10 a od prostého přenášení fotografií se posunula k poměrně užitečnému pomocníkovi. Nově umí odpovídat i na příchozí notifikace a do budoucna se chystají další novinky.

Jedním z velkých omezení aplikace Váš telefon delší dobu bylo to, že sice uměla zobrazit notifikace z telefonu běžícím na Androidu, nešlo s nimi ale nijak pracovat. Tedy, šly smazat, což se projevilo i na smartphonu, na cokoliv více jste ale museli zapomenout. To se ale změnilo a Microsoft již nyní podporuje interakce s upozorněními, kdy je možné rovnou odepsat na příchozí zprávy.

Nově tak nemusíte otevírat konkrétní službu, abyste mohli odpovědět – tedy za předpokladu, že aplikace na Androidu umožňuje odpověď přímo z notifikace, což je ale dnes standard. Společně s tím přišla i podpora ovládání hudby z telefonu, kdy se ve spodním rohu aplikace objeví miniaturní přehrávač.

d751da4e-d36f-4152-832d-f4943954435d 
Na příchozí notifikace lze již přímo odpovědět.

Microsoft ale neusíná a připravuje další novinky. V následujících měsících by měla přijít podpora režimu vždy navrchu, který nedávno získala i kalkulačka. Díky tomu bude možné si udržet SMS konverzaci nad dalšími otevřenými okny a mít ji tak vždy po ruce. Zároveň se pak pracuje na možnosti kopírovat text z přijatých fotografií – tedy něco podobného, co umí třeba Google Lens. Informoval o tom web Windows Latest.

Obě novinky by přitom měly být dostupné pro všechny uživatele, stejně jako možnost volání. To ale neplatí o možnosti vzdáleně ovládat telefon – tato funkce je stále omezena na vybrané modely telefonů.

Microsoft chystá novinky i v prohlížeči Edge:

Diskuze (8) Další článek: Autonomní auta dokážou zabránit jedné třetině nehod, tvrdí studie. Je to málo, nebo hodně?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,