Windows 10 | Windows Insider | Mobilní telefon

Aplikace Váš telefon dostane novou sekci s kontakty a přehlednější nastavení

Aplikace Váš telefon již nějaký čas slouží k propojení počítače s operačním systémem Windows 10 a telefonu s Androidem či iOS. Microsoft průběžně přidává nové funkce a nyní se dle serveru Windows Latest zaměřuje na vylepšení a rozšíření uživatelského rozhraní.

Kromě čtení a psaní textových zpráv lze v této aplikaci prohlížet obrázky uložené v telefonu, spravovat notifikace a případně též telefonovat. K posledním novinkám patří zrcadlení obrazovky nebo možnost spouštět aplikace z telefonu na počítači – obě funkce jsou bohužel dostupné jen pro vybrané modely mobilů Samsung.

Nový seznam kontaktů

Další připravovanou novinkou má být nová sekce pro správu kontaktů. Ta se bude zobrazovat v levém postranním panelu, a kromě kontaktů uložených v mobilu by měla ukazovat také kontakty z aplikace Lidé. Jednotlivým kontaktům bude možné z této sekce posílat zprávy a telefonovat.

Spíše kosmetickou, ale pro mnohé jistě užitečnou změnou, bude možnost vytáhnout si komunikaci s jedním kontaktem do samostatného okna. Při rozsáhlejší výměně zpráv tak nebude nutné mít otevřenou celou aplikaci, ale pouze konverzaci s daným kontaktem.

Možnost vytáhnout si komunikaci do samostatného oknamožnost vytáhnout si komunikaci s jedním kontaktem do samostatného okna 
Možnost vytáhnout si komunikaci do samostatného okna

Další novinky

Přepracována bude také sekce Nastavení, která je ve stávající verzi kvůli velkému počtu možností přeplněná a nepřehledná. Celkem logicky zde dojde k rozdělení jednotlivých položek do kategorií. Konkrétně budou připraveny sekce Obecné, Moje zařízení, Funkce, Personalizace, Zpětná vazba a O aplikaci.

Nová sekce Nastavení v aplikaci Váš telefon 
Nová sekce Nastavení v aplikaci Váš telefon

Microsoft rovněž pracuje na podpoře optického rozpoznávání textu pro multimediální zprávy (MMS). Tato funkce má umožnit snadné kopírovaní telefonních čísel, kontaktních informací nebo adres z přijatého obrázku (například z vyfocené vizitky).

Všechny výše zmíněné novinky jsou aktuálně k dispozici pouze beta testerům zapojeným do testovacího programu Windows Insider. Ti si je mohou vychutnat po aktualizaci aplikace Váš telefon na verzi 1.20081.116.0.

Diskuze (14) Další článek: Neuralink začal implantovat své zařízení pro propojení mozku a počítače. Zatím do živých prasat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,