Android | Windows 11 | Mobilní aplikace

Aplikace pro Android ve Windows 11 budou vyžadovat alespoň 8 GB RAM

Jednou z velkých novinek chystané nové verze operačního systému Windows 11 má být možnost spouštění aplikací pro Android. Již nějakou chvíli je známo, že se této funkce bohužel nedočkáme při uvedení, které je naplánováno na 5. října, ale pravděpodobně až v první polovině roku 2022.

Jedna z velkých otázek zněla: jaké budou hardwarové nároky pro běh Android aplikací v rámci Windows? Odpověď přináší server Windows Report: požadovaným minimem bude 8 GB operační paměti. Pro plynulý běh je doporučeno nejméně 16 GB RAM.

8 GB RAM pro Android aplikace

Uvedené informace pocházejí z oficiálního repozitáře Microsoft Store, ve kterém se některým uživatelům objevil software Windows Subsystem for Android. V popisku aplikace bylo uvedeno, že podpora subsystému Android pro Windows 11 bude vyžadovat nejméně 8 GB RAM. Pokud však chcete mít co nejplynulejší zážitek, doporučuje se 16 GB RAM.

Windows Subsystem for Android v Microsoft Store 
Windows Subsystem for Android v Microsoft Store

Na serveru Geekbench byly nedávno zveřejněny výsledky benchmarků, které uživatelům poprvé umožnily porovnat výkon avizovaného subsystému. Výpočty v operacích s jedním jádrem se pohybovaly mezi 107 a 693 body, v operacích s více jádry pak bylo naměřeno skóre mezi 647 a 2407 body. Pro srovnání: telefony s procesorem Qualcomm Snapdragon 888 podávají ve stejném testu výsledky kolem 1130, respektive 3500 bodů.

Výsledky v benchmarku GeekBench 
Výsledky v benchmarku GeekBench

Na čem budou fungovat aplikace pro Android?

Zatím to není jisté, ale výsledky testování spolu s výpisem z Microsoft Store naznačují, že k bezproblémovému běhu mobilních aplikací ve Windows 11 bude nutný počítač s vysokým výpočetním výkonem. Microsoft také plánuje využít dosud neznámou technologii virtuálních strojů, aby vyřešil problémy s projektem Android Open Source Project (AOSP) a eliminoval potřebu služeb obchodu Google Play.

Díky integraci AOSP bude většina aplikací bez problémů fungovat i na desktopovém operačním systému. Z dosavadních informací plyne, že aplikace pro Android bude možné provozovat na zařízeních s procesory Intel, AMD a Qualcomm (ARM).

Co se týče počítačů s čipy Intel, zde Microsoft plánuje využít funkci Intel Bridge Technology, což je postkompilátor pro běh aplikací, které nejsou zkompilovány tak, aby mohly běžet nativně na zařízeních založených na architektuře x86.

Diskuze (24) Další článek: Velmi masivní hvězdy možná nevybuchují jako supernovy, ale tiše implodují do černé díry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,