Play Store

Aplikace pro Android se moc neprodávají. Google teď přemýšlí nad hromadným předplatným

Google zřejmě začal hledat nový způsob, jak přimět lidi platit za mobilní aplikace. Jak zjistil server XDA Developers, internetový gigant skryl do svého kódu referenci k předplatitelské službě nazvané Play Pass. Ta by za nespecifikovaný poplatek umožňovala lidem přístup ke stovkám aplikací, které by si jinak museli koupit.

Jak název napovídá, služba by pravděpodobně existovala v rámci obchodu Google Play. Firma dokonce několika lidem odeslala dotazník, v rámci kterého zjišťovala, zda by předplatitelskou službu s aplikacemi na Androidu ocenili a zda název Play Pass zní dobře. Z něj také vyplynulo, že by poskytovala přístup k aplikacím v hodnotě několika stovek dolarů.

Google samotný existenci služby nepotvrdil ani nevyvrátil. Je u něj ale běžné, že před samotným vypuštěním u uživatelů zjišťuje, co si o plánované novince myslí. Podobně se zachovat třeba i před odhalením Androidu N, kdy nechal lidi hlasovat, po které cukrovince ponese název. Rozeslání dotazníku tak naznačuje, že služba se doopravdy chystá.

Ukazuje to také, že Google nejspíš trápí fakt, že lidé mobilní aplikace na Androidu příliš nekupují. Jak vyplynulo z nedávné studie, Play Store vydělává dokonce desetkrát méně než App Store s aplikacemi na iOS. Majitelé zařízení s Androidem jednoduše tolik do aplikací neinvestují, byť je jich mnohem více. Předplatitelská služba, která by poskytla přístup k velkému množství aplikací, které by si jinak museli samostatně kupovat, by je tak teoreticky mohla přesvědčit peníze poslat.

Co je nového v Androidu 9?

Diskuze (66) Další článek: Snap přináší své filtry na počítače. Zvracet duhu už můžete i přes Skype či Twitch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,