Microsoft | Samsung | Microsoft Office

Aplikace Office přímo podporují skládací mobil od Samsungu. Microsoft spolupracoval na vývoji

Samsung předevčírem představil svůj první telefon se skládacím displejem. Jak jsme psali v samostatném článku, na trhu bude známý jako Galaxy Fold a bude velmi drahý. Jednou z klíčových výzev pro výrobce takových zařízení je optimalizace softwaru. Z hlediska kancelářských aplikací byl Samsungu nablízku Microsoft.

Samsung podle stránky Windowslatest.com pro média potvrdil, že při optimalizaci softwaru firma kooperuje přímo s Googlem i dalšími partnery, aby společně vyladili okamžitý přechod ze 7,3palcového ohebného displeje s rozlišením 1 536 × 2 152 bodů na 4,6palcovou plochu s rozlišením 860 × 1 960 bodů.

Pro zařízení má být hned zpočátku optimalizována řada populárních aplikací, mezi nimiž nechybí ani (mobilní verze) kancelářského balíku Office od Microsoftu. To je stále jedna z klíčových aplikací v korporátním prostředí. Jednotlivé aplikace Office by tedy měly být odladěny tak, aby zvládaly okamžité přechody z jednoho displeje na druhý, a to bez ztráty neuložených změn v dokumentu atp.

Podobnou optimalizací prošly i aplikace od Googlu, ostatně na Google Maps byly tyto možnosti přímo prezentovány.

Diskuze (5) Další článek: Nová značka notebooků v Česku: začnou se u nás prodávat počítače Huawei

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,