AOpen 48×/12×/50× - domů, do kanceláře, na cesty

Externí vypalovací mechanika AOpen EHW-4850U disponuje dnes již standardní rychlostí zápisu, ale pro majitele notebooků a uživatele potřebující mobilně vypalovat se jedná o zajímavé a nijak drahé řešení.
Kapitoly článku

Podporované technologie

Just Link
Známá technologie chránící před podtečením dat. Při výpadku dodávky dat na vypalovačku dokáže navázat na zastavené nahrávání. Úzce souvisí s vyrovnávací pamětí, neustále kontroluje její stav a při poklesu pod kritickou mez zastaví vypalování - po naplnění bufferu zápis korektně pokračuje. Jelikož AOpen EHW-4850U disponuje jen 2MB velkou vyrovnávací pamětí, je JustLink nepostradatelným pomocníkem při zápisu (tedy pokud nechcete ničit jedno cédéčko za druhým).

Speed Boost Function
Mechanika čte média rychlostí 40× z důvodu snížení vibrací a hluku. Pokud požadujete nejvyšší deklarovanou rychlost (50×) podržíte na 5 - 7 vteřin tlačítko Stop/Eject a mechaniku manuálně přepnete do režimu 50×. Přepnutí řežimu je indikováno dvojím bliknutím LED diody.

Just Speed
Technologie kontrolující excentričnost stopy a zajišťující tak vysokou kvalitu zápisu. Po vložení cédéčka mechanika podle ATIP média zjistí nejvyšší možnou rychlost zápisu při co možná nejvyšší kvalitě. Například, i když výrobce média deklaruje rychlost 40×, JustSpeed může nastavit pouze 12×. Pokud s nastavenou rychlostí nesouhlasíte, můžete podporu Just Speed technologie vypnout ve vypalovacím programu.

Informační testy (CloneCD, Nero, Nero Info Tool, Feurio!)

CloneCD všechno rozpoznalo správně, důležitá je podpora DAO-RAW

 

Nero se také nemýlilo, všechny položky jsou správně

 

Rychlost čtení je správně zobrazena (40×), jelikož nedošlo k přepnutí na režim 50×. Informace jsou správně, mrzet může jen absence Mt. Rainier

 

undefined

 

Feurio 1.66 upozornilo, že testovaný model vypalovačky není v seznamu podporovaných mechanik. Odpovídají tomu i nepřesné informace na kartě Recorder properies

 

 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,