AOL chce na jaře uvést Netscape 6.0

Že je pětka teprve v alfaverzi a její uvedení v nedohlednu? AOL ale chce uvést nový Netscape 6.0 s novými vlastnostmi již letos na jaře.
Že je pětka teprve v alfaverzi a její uvedení v nedohlednu? AOL ale chce uvést nový Netscape 6.0 s novými vlastnostmi již letos na jaře. AOL předváděl první nástin nového prohlížeče během setkání finančních analytiků v New Yorku, jak napsal server News. Nový Netscape 6.0 by měl obsahovat integrovaný AOL Instant Messenger a umožňovat tvorbu zákaznických verzí prohlížeče, tedy něco podobného, jako nyní obsahuje Neoplanet.

Zpráva se nezmiňuje o jádru Gecko, naopak uvádí, že by se mělo jednat o Navigator 4.7 s novými funkcemi, tedy se současným chybovým jádrem. Překvapuje mne nejen číslování verze, ale i opuštění názvu Communicator či Navigator. Z hlediska AOL se ale jedná o standardní postup. Firma připravuje šestou verzi svého komunikačního klienta pro přístup ke službám AOL s označením AOL 6.0, je tedy vcelku pochopitelné, že sesynchronizuje číslování verzí prohlížeče se svým klientem a uvede nový Navigator pod číslem verze 6.0. Protože se její ovládací program jmenuje AOL, je také pochopitelné, že se prohlížeč bude jmenovat pouze Netscape 6.0. Uvedením Netscape 6.0 se samozřejmě situace s verzemi trochu zamotá. AOL již zřejmě odmítá čekat na neustále odkládané uvedení prohlížeče z dílny mozilla.org a potřebuje synchronizovat uvedení svých klientských programů.

Možnost úpravy prohlížeče podle požadavků firem či serverů je velmi podobná Internet Explorer Administration Kitu, který také umožňuje doladit nastavení prohlížeče. Uvidíme, do jaké hloubky půjdou možnosti konfigurace prohlížeče a jak budou používány. AOL má po spojení s Time Warner dostatečnou zásobu mediálních webů, které mohou využít možnosti přizpůsobení svým požadavkům a přizpůsobování prohlížeče zpropagovat, nicméně podle zkušeností s IEAK to vypadá jen na okrajovou záležitost využívanou ve speciálních případech.

Diskuze (1) Další článek: Who stays the same?

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,