Bezpečnost | Nejlepší programy | Antivirus

Antivir zdarma: 8 bezplatných řešení, která zatočí s havětí v počítači

  • Součástí Windows 10 je integrovaný antivirový program. Stačí to?
  • Představíme vám sedm aplikací na boj proti virům a malwaru
  • Všechny jsou k dispozici zdarma a některé ani nemusíte instalovat

Vestavěná ochrana ve Windows 10

V operačním systému Windows 10 je integrována ochrana Windows Defender (Microsoft od tohoto názvu postupně ustupuje), která postačuje jako účinný nástroj na potlačení tradičních kybernetických hrozeb cílených na běžné uživatele.

c4ec8199-abf4-451b-bed1-7b85110ad611
Vestavěná ochrana přímo ve Windows 10. Dříve se jí říkalo Defender, ale teď už Microsoft od názvu postupně ustoupil a funkci říká prostě „Ochrana před viry a hrozbami“

Podle renomovaného AV-Testu patří dokonce Windows Defender mezi nejlepší antivirová řešení. V každé ze všech třech posuzovaných kategorií (ochrana, dopad na výkon a jednoduchost používání) totiž získal maximální možný počet bodů.

V testu detekce hrozeb dosáhl stoprocentního výsledku jak při testování 307 vzorků „zero day“ malwaru, tak během detekce 2428 vzorků rozšířených škodlivých aplikací. Ukázalo se také, že samotný software má jen velmi malý dopad na výkon počítače.

Výhodou integrovaného řešení je propojení s dalšími systémovými aplikacemi obstarávajícími bezpečnost a také absence jakýchkoli reklam a vyskakovacích oken pobízejících k upgradu na placenou verzi. O Windows Defenderu tak prakticky nebudete vědět, dokud nenajde něco, na co vás bude muset upozornit.

Přesto ale mohou existovat důvody, proč zkusit nějakou alternativní ochranu, podívejte se na další kapitoly

Diskuze (31) Další článek: Ubuntu 19.10 přichází s plnou podporou Raspberry Pi 4. Můžete tak snadno zprovoznit superlevný desktop

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,