AliExpress | Česká pošta

Anketa: Česká pošta slibovala revoluci. Dorazily vám podzimní nákupy z AliExpressu do 14 dnů?

Ve středu to bude měsíc od chvíle, kdy se Česká pošta pochlubila navázáním užší spolupráce s čínským AliExpressem. Těžit by z toho měli všichni fanoušci žlutých obálek. Pokud totiž půjde vše dobře, příští rok bychom se měli dočkat doručování do deseti dnů od nákupu. Tedy alespoň průměrně.

Jenže tím to neskončilo. Pošta si tehdy troufla ještě na jednu odvážnou výzvu. Čínskou obdobu Černého pátku – tamní nakupovací mánii 11.11. a příslib, že většina zásilek dorazí do Česka během dvou týdnů skrze belgické celní překladiště. 

Během připravované slevové akce 11.11. doručí desítky tisíc zásilek e-shopu pro české zákazníky. Balíčky budou odeslány přes speciální celní překladiště v Belgii a dostanou se tak k zákazníkům rychleji, typicky do dvou týdnů od objednání.

Česká pošta, tisková zpráva, 9.11. 2020

Vzhledem k datu v kalendáři a obecně přetížené logistice napříč planetou, kterou zkomplikovala pandemie koronaviru, to bylo opravdu velmi odvážné tvrzení. Ostatně, podobné datum nelze garantovat už jen kvůli přetížení samotného AliExpressu, které z Prahy těžko někdo ovlivní.

Jen pro představu, samotná Česká pošta překonává v posledních týdnech jeden rekord za druhým. Zatímco loni atakoval počet zásilek v přepravě během jediného dne hranici 500 tis. kusů, v těchto dnech je to už přes milion zásilek.

V každém případě, od 11. listopadu už také uplynul bezmála celý měsíc, a tak bychom už měli mít všichni své žluté obálky z AliExpressu dávno doma. Oficiální statistiky chybí, čili můžeme odhadovat jen podle ohlasů ze sociálních sítí a osobních zkušeností.

Nadšených komentářů o velmi rychlém doručení do 14 dnů je však spíše jako šafránu. Věříme, že je hromada nakupujících na AliExpressu i mezi našimi čtenáři, a tak se vás formou ankety ptáme. Dorazily vám objednávky z poloviny listopadu do konce téhož měsíce?

Diskuze (90) Další článek: NASA zaplatí startupu symbolický jeden dolar za měsíční prach

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,