Google | Nositelnosti | Wear OS

Android Wear se zřejmě přejmenuje. Chystá se vzkříšení platformy?

Systém od Googlu pro chytré hodinky Android Wear se v poslední době dostal poněkud na pokraj zájmu. Z hlediska zastoupení a prodejů jej předehnal konkurenční watchOS od Applu a z pohledu vývoje to vypadalo, že je odsunutý na druhou kolej. Poslední větší aktualizace byla sice nedávno, nových funkcí a vylepšení ale přinesla pramálo. Nyní to ale vypadá, že se chystá přejmenování platformy.

Z původního Android Wear by se tak mělo stát Wear OS. To by dávalo smysl. Hodinky s tímto systémem totiž sice běží na Androidu, mohou ale komunikovat i se smartphony s iOS. Neznalé uživatele tak mohl název plést. K přejmenování se váže i nové logo, které využívá barev písmena W a barev Googlu.

k2ggAp3.jpg
Nový název prozradila notifikace při párování hodinek (Reddit H3x0n)

Samotná změna názvu a loga ale platformě těžko pomůže. Apple své Apple Watch a watchOS pravidelně aktualizuje a přináší nová vylepšení, stejně tak i ostatní výrobci příslušenství. Google ale příliš aktivní nebyl a nových modelů také nevyšlo mnoho. Především je vydávaly módní značky, hlavní doménou tedy byl design a ne funkce – vnitřnosti hodinek byly často identické.

Toho si je jistě vědom i Google a je tak možné, že se dočkáme menšího restartu. Platforma by si vylepšení zasloužila, oproti ostatním má sice výhodu poměrně velkého množství dostupných aplikací, reakce systému ale nejsou vždy bleskurychlé a ovládání místy působí nekonzistentně.

Většina dalších velkých výrobců, jako je například Garmin, Fitbit či příslušenství již ale používá vlastní systémy, nelze tedy očekávat, že by je náhle zahodili a přešli pod jeden společný.

Zdroj: Android Police

Váš názor Další článek: Český ccShop nabízí nákup až 14 různých kryptoměn a teď zamíří i na Slovensko

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,