Android 4.4 bude "čokoládový", ponese jméno KitKat podle slavné tyčinky

Nová verze mobilního operačního Android 4.4 ponese jméno KitKat, nikoli Key Lime Pie, jak se původně uvádělo. Informaci oznámil šéf pro vývoj Androidu a Chrome, Sundar Pichai, ve svém příspěvku na Google+ a zároveň uvedl, že byla aktivovaná již miliarda zařízení s Androidem. Nová verze tak ponese jméno po slavné čokoládové tyčince od Nestlé. Jedná se o oficiální partnerství obou firem.

kitkat.jpg
Nový Android ponese název po čokoládové tyčince, před Googleplexem se objevila velká stylová socha spojující Android a Kitkat (zdroj The Verge)

Hlavními důvody pro zvolení názvu jsou dva – málo lidí má povědomí o chuti Key Lime Pie (tedy typického citronového koláče) a za druhé prý podle Johna Langerlinga, který zodpovídá za partnerství Nestlé a Google, je tyčinka mezi vývojáři v Google velmi oblíbená.

Nestlé odstartovalo kampaň se soutěží o smartphone Nexus 7 a kredity Google Play pro ty, kteří si koupí speciální tyčinky KitKat s logem Androidu. Dohoda mezi Google a Nestlé vznikla patrně na Mobile World Congress v Barceloně a Google informaci utajil půl roku, přestože již bylo vyrobeno cca 50 milionů obalů KitKat s logem Androidu. Stále však není známo datum uvedení finální verze nové verze Androidu.

Diskuze (27) Další článek: 15 let Googlu: internetový gigant rok za rokem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,