Američtí vědci nabízejí 300 dolarů za každodenní pojídání avokád

Splněný sen všech milovníků avokád. Tak by se dala označit studie, kterou připravují odborníci z Loma Linda University, Penn State University, Tufts University a University of California.

Vědci potřebují celkem tisíc dobrovolníků, kteří budou mít úplně jednoduchý úkol – pojídat (nebo naopak nepojídat) avokáda. „Chceme zjistit, zda konzumace jednoho avokáda denně redukuje viscerální tuk v břiše,“ vysvětlil Joan Sabaté z Loma Linda University.

Podle zkoumané hypotézy by plod hruškovce přelahodného lidem skutečně mohl pomáhat hubnout i výše uvedeným způsobem.

Účastníci budou podle očekávání rozděleni do dvou skupin – testovací a kontrolní. Členové první zmíněné každé dva týdny dostanou 16 avokád a po dobu 6 měsíců budou povinni spořádat jedno denně. Jako kompenzaci obdrží 300 dolarů. Vybraní jedinci budou mít nárok i na bezplatný zdravotní screening.

Členové testovací skupiny rovněž dostanou zaplaceno 300 dolarů, ale své chutě na avokádo naopak budou muset značně krotit – mohou si totiž dopřát maximálně dva kousky měsíčně . Celý výzkum mimochodem sponzoruje Hass Avocado Board, která nicméně slibuje, že nijak nebude ovlivňovat výsledky.

Avokáda obsahují překvapivé množství tuku, což řadu lidí odrazuje od toho, aby je zařadili do svého jídelníčku. Většina mastných kyselin v tomto ovoci je ale mononenasycených, díky čemuž se avokádo často doporučuje pro potřeby tzv. nízkosacharidových diet. Z hlediska shazování přebytečných kilogramů má i další výhody – například zvyšuje pocit sytosti.

Diskuze (4) Další článek: Lego postavilo funkční Bugatti Chiron v životní velikosti. Model váží 1,5 tuny a opravdu jezdí!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,