Americké námořnictvo potvrdilo pravost tří videí zachycujících UFO

Před dvěma roky se na veřejnost dostala tři videa ze zdrojů americké armády, která zachycují UFO, tedy neidentifikovatelný létající objekt. Nyní americké námořnictvo potvrdilo, že jsou videa autentická a zachycují „neidentifikované vzdušné jevy“. Informoval o tom blog The Black Vault.

„Námořnictvo označuje objekty obsažené v těchto videích jako neidentifikované vzdušné jevy,“ potvrdil Joseph Blackish z Office of the Deputy Chief of Naval Operations for Information Warfare. Z vyjádření je patrné, že se záměrně snaží vyvarovat označení UFO, tedy neidentifikovatelný létající objekt (Unidentified Flying Object). Nikdo totiž neví, zda se jedná o hmotné objekty nebo atmosférické jevy.

Dotyčná videa se dostala na veřejnost před dvěma lety, a to díky deníku The New York Times a ufologické organizaci To The Stars Academy of Arts & Science, na jejímž založení se podílel i kalifornský zpěvák Tom DeLonge. Podívejte se na ně v souhrnném záznamu a s přepisem hlášení pilotů:

„Co je to za věc?“

Jedno z videí bylo natočeno v roce 2004. Ukazuje něco, co se náhle objevilo ve výšce cca 24 kilometrů, poté začalo prudce klesat k moři a nakonec se zastavilo v 6 kilometrech a chvíli vznášelo ve vzduchu.

V dalším, které pořídila stíhačka v roce 2015, lze vidět záhadný objekt pohybující se extrémně vysokou rychlostí. „Co je to za věc?“ ptá se udiveně jeden z pilotů.

Jistě není bez zajímavosti, že dotyčná videa měla zůstat tajná. „Ministerstvo obrany je pro širokou veřejnost nikdy oficiálně neuvolnilo a stále by neměla být poskytována,“ připustila tisková mluvčí Pentagonu Susan Gough počátkem tohoto roku.

Diskuze (63) Další článek: Astronomové odhalili dosud nejtěžší neutronovou hvězdu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,