Američan si vzal Muskův plamenomet na dovolenou do Itálie, skončil ve vězení

Jak si jistě vzpomínáte, společnost Boring Company počátkem roku 2018 začala prodávat plamenomety – resp. upravené airsoftové pušky, do nichž je namontován obvyklý stavební propan-butanový hořák.

Tato marketingová akce měla obrovský úspěch: po všech 20 000 kusech, které byly vyrobeny, se téměř okamžitě zaprášilo. Někteří Američané se však rozhodli vzít si tzv. Not-A-Flamethrower i na zahraniční dovolenou. A to nebyl dobrý nápad...

Například jistý Max Craddock byl zatčen krátce poté, co plamenomet přinesl do soukromého párty busu v italském přístavním městě Olbia.

Až 10 let ve vězení

Podle serveru TechCrunch strávil téměř týden za mřížemi, přičemž teoreticky mu hrozil až desetiletý trest odnětí svobody.

„Můj právník se zeptal soudce, zda se chce objevit v mezinárodních zprávách jako člověk, který drží Američana ve vězení kvůli této hračce. Myslím, že to byl klíč k tomu jak mě dostat ven,“ konstatoval Craddock.

Tento případ rozhodně není ojedinělý. TechCrunch uvádí, že v zahraničí bylo zabaveno již více než 1000 Not-A-Flamethrower.

Diskuze (21) Další článek: Pokus, jak na x86 udržet krok s Armem: Detailní pohled na nové hybridní procesory Intel Lakefield

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,