AMD uvádí nové ovladače grafických karet Catalyst 14.9

AMD konečně po delší době uvádí WHQL (Windows Hardware Quality Labs) ovladače pro grafické karty Radeon ve verzi Catalyst 14.9 a ve stejné verzi i pro Linux.

Ovladače AMD Catalyst 14.9 jsou dostupné pro 64bitové i 32bitové verze Windows, stejně tak pro operační systém Linux. Jako vždy u nových verzí ovladačů i tentokrát se AMD podařilo opravit chyby v aplikacích a hrách – například u kompatibility s 4K displeji a časováním při nestandardních rozlišeních.

 2014-09-30 v 14.53.24.png
Verze jednotlivých ovladačů a software při instalaci Catalyst 14.9 na Windows

Další vylepšení jsou v oblasti různých rozlišení při více monitorech a jednodušší nastavení Eyefinity. Čipy A10 APU zvládnou akceleraci a úspornější dekompresi JPEG souborů.

Pokud jde o zvýšení výkonu ve hrách jako Battlefield 4, Bioshock Infinite, Crysis 3, Watch Dogs, Starcraft 2, Batman Arkham Origins, Plants vs. Zombie a dalších, liší se dle modelu grafické karty. AMD se podařilo hodně zlepšit škálování výkonu při zapojení více karet do režimu CrossFirceX. Kompletní výpis změn naleznete na oficiálních stránkách.

 

 

 

 

 

Ovladače jsou kompatibilní až pro desktopové karty Radeon HD 5000, v případě dalších segmentů grafik se podívejte na seznam podporovaných čipů.

Diskuze (20) Další článek: LTE Direct umožní komunikaci bez mobilních vysílačů na stovky metrů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,