Procesory | AMD | Threadripper

AMD unikly specifikace Threadripperů Pro. Nabídnou až 2 TB paměti a 128 linek PCIe

Před pár dny se objevily informace o tom, že AMD chystá speciální verze desktopových procesorů Threadripper, které budou zaměřené na požadavky podnikového segmentu. Nyní v předstihu unikly podrobné specifikace.

Na webu Videocardz se objevil snímky zobrazující celkem čtyři nové modely Threadripper Pro, konkrétně 12jádrový Threadripper Pro 3945WX, 16jádrový Threadripper Pro 3955WX, 32jádrový Threadripper Pro 3975WX a nejvyšší model v podobě 64jádrového Threadripperu Pro 3995WX.

drg.jpg

Procesory budou podporovat až 128 linek PCI Express 4.0, což znamená 2× více než standardní modely. Další dobrou zprávou je podpora až 2 TB operační paměti DDR4-3200 (UDIMM, RDIMM, LRDIMM, 3DS, ECC) a potvrdilo se i osmikanálové zapojení pamětí pro vyšší propustnost.

thfghfg.jpg

Všechny modely jsou vybavené technologií AMD Pro (Pro Security, Pro Managebility, Pro Business Ready). Dle informací v materiálech je nová řada zacílená na profesionální studia, inženýry, designéry a vědce, zatímco klasické Threadrippery hlavně pro náročné hráče, editory, streamery a podobně.

Ceny zatím nejsou k dispozici, ale budou pochopitelně vyšší než u klasických Threadripperů.

Diskuze (1) Další článek: AV1 poprvé v počítačovém hardwaru. Už brzy jej začne podporovat Intel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,