AMD | Grafické karty | CES 2019 | Vega

AMD ukázalo výkon Radeonu VII v 25 nových hrách ve srovnání s Vegou 64. Náskok je docela velký

Když AMD poprvé ukázalo výkon Radeonu VII na letošním CESu, prozradilo výkon grafické karty vůči předchozí generaci jenom ve třech hrách. Nyní však firma uvolnila výsledky v 25 nových hrách postavených z velké části na enginech s použitím DX12 nebo Vulkan. Výkon Radeonu VII byl porovnáván s předchozí generací RX Vega 64 a výsledky jsou potěšující.

Radeon VII má oproti předchůdci stále stejnou strukturu čipu, změnil se jen výrobní proces, frekvence čipu a velikost grafické paměti. Firma uvádí, že má Radeon VII přesto o 1,8× větší výkon na jednu jednotku plochy čipu než Vega 64.

Ale pojďme k výsledkům měření ve 25 hrách, které AMD prozradilo. Nejhorším nárůst výkonu poskytuje hra ve hře Hitman 2, a to pouhých 7 %. Největší nárůst byl naměřen v posledním díle legendární série Fallout 76, kde má Radeon VII o 68 % lepší snímkovou frekvenci než Vega 64. Většina her se pak pohybuje mezi 20-40 %.

AMD-Radeon-Vega-VII-Gaming-Benchmarks-Official-660x1030.jpg
Výkon Radeonu VII vůči RX VEGA 64 v 25 hrách

Výhodou je rovněž schopnost Radeonu VII poskytovat i v nízkém rozlišení velký počet FPS pro hráče, kteří disponují herními monitory s vysokou obnovovací frekvencí. AMD uvádí, že například ve hře Rainbow Six Siege dokáže tento nový model dodat 300 FPS+ v 1080p, 200 FPS+ v 1440p a stále velmi solidních 100 FPS+ ve 4K. Na své si tedy přijdou i majitele nových 120~144 Hz 4K monitorů nové generace, které momentálně vstupují na trh.

Co ale jistě potěší všechny méně majetné fanoušky hraní počítačových her je vyjádření Marka Papermastera z AMD. Ohlásil totiž že tento rok skutečně vyjde nový mainstream Navi společně s novou generací procesorů Ryzen. Oba produkty budou využívat 7nm proces.

Zdroje: AMD, TheStreet, Wccftech

Diskuze (53) Další článek: Hubnutí podle DNA? Vědci skepticky kroutí hlavami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,