AMD | Grafické karty | Radeon RX 6000

AMD Radeon Pro W6800 dostane 32 GB paměti pro náročné úlohy

AMD připravuje novou profesionální grafickou kartu Radeon Pro W6800 a nyní se objevily další informace o této kartě. Někdo totiž kartu prohnal testem UserBenchmark, který odhalil řadu informací včetně předběžného výkonu.

Dle informací z fóra Chiphell, kde se objevily i fotografie tohoto modelu, je karta postavená na čipu Navi 21 GLXL a výkonnostně se pohybuje v oblasti jako Radeon RX 6800, tedy mezi GeForce RTX 2080 Super a GeForce RTX 3070. Toto tvrzení se ale týká jen výsledků v programu UserBenchmark, protože lze očekávat, že karta bude mít vyšší výpočetní výkon například v DP, který bývá u herních karet uměle omezen.

Důležitou zprávou ale je, že karta bude mít zvýšenou kapacitu pamětí na 32 GB, což profesionálové určitě ocení. Je třeba připomenout, že klasický Radeon RX 6900 XT má „jen“ 16 GB paměti.

Podle snímků je patrné, že karta bude mít chladič typu blower, tedy že se nasává vzduch ze skříně a ohřátý vzduch je přes chladič hnán ven. Datum uvedení zatím bohužel není k dispozici.

Představení AMD Radeon RX 6700 XT

Váš názor Další článek: Mapy.cz mají nové letecké snímky střední části Česka. Zmizel na nich les, který zničilo sucho a kůrovec

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,