AMD představilo dva nové procesory Ryzen. Přinesou vyšší výkon

AMD tento týden oznámilo, že uvádí na trh dva nové procesory z generace Pinnacle Ridge: Ryzen 3 2300X a Ryzen 5 2500X. Oba procesory vycházejí z nové architektury ZEN+, vyráběné pomocí nového výrobního 12nm procesu u Global Foundries, upozornila redakce Guru3D.

Ryzen 5 2500X je nástupce předchozího modelu Ryzen 5 1500X, vůči kterému ale přináší vyšší základní takt a turbo frekvenci, využívající technologii XFR2. Procesor má aktivní 4 jádra s technologií SMT, procesor má díky tomu celkem 8 vláken.

Spotřeba zůstává stejná na 65 W TDP a k procesoru dostanete BOX chladič Wraith Spire. Cenu procesoru ponechalo AMD vůči předchozímu modelu na stejné úrovni a to 189 dolarů.

Pomalejší model Ryzen 3 2300X, jakož to nástupce procesoru Ryzen 3 1300X se liší hlavně v absenci SMT a o 100 MHz nižším základním taktu. Maximální Turbo frekvenci ponechalo AMD stejnou, jako u výkonnějšího modelu.

Zákazníci vyžadující vysoký výkon na jedno jádro, nebudou vůči dražšímu modelu o nic ochuzeni. Procesor bude mít stejnou spotřebu 65 W TDP, ale jeho cena bude razantně nižší. AMD jeho cenu stanovilo na velmi příjemných 129 dolarů. V rámci mezigenerační obměny dostaneme od AMD celkem znatelný výkonnostní posun i v tomto nižším cenovém segmentu trhu.

Diskuze (8) Další článek: Uber experimentuje se zvláštní slevou pro ty, kteří moc nespěchají

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,