AMD | Procesory | Ryzen

AMD opět trhá prodejní rekordy. Procesory Ryzen 3000 už v Mindfactory dosáhly tržního podílu 81 %

Že se novým procesorů Ryzen 3000 od AMD bude na trhu dařit, bylo jasné už při jejich vypuštění, kdy byl otestován výkon a zveřejněné ceny. Právě kombinace těchto vlastností proti stávající nabídce Intelu probudila zájem mnoha koncových uživatelů i výrobců při stavbě desktopových počítačů.

Jak se jednotlivé procesory prodávají, to většina obchodníků nechce ze strategických důvodů prozradit. Ale německý prodejce Mindfactory je v tomto výjimkou. Již v červenci prezentoval statistiky prodejů nových procesorů, které překonaly předchozí rekordy, nyní ale zveřejnil nová čísla, která hranice opět posouvají. 

AMD nyní získalo tržní podíl 81 % v rámci prodaných desktopových procesorů, což je poměrně šílené číslo, kterého se musí bát hlavně Intel. Nicméně i ve statistikách jsou vidět poklesy, které způsobuje nedostatek procesorů. Kvůli velké poptávce má totiž AMD problém s rychlostí výroby a pokrytí objednávek.

Vzhledem k tomu, že Intel už se připravuje na to, že bude snižovat ceny, aby byl více konkurenceschopný, bude zajímavé sledovat, jak na to bude reagovat AMD. Prodejci totiž už nyní mírně pracují s cenou a někteří prodávají vybrané nižší a střední čipy od AMD řady Ryzen 3000 například o 5 % levněji.

Diskuze (3) Další článek: Miniaturní roboty inspirované spermiemi pohání svaly a nervy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,