AMD: grafický čip v Llanu bude třikrát výkonnější, než u Sandy Bridge

Uvedení desktopových hybridních čipů od AMD se pomalu blíží a jak to vypadá, Intel to nebude mít na poli grafického výkonu příliš snadné.

Podle informací ze serveru XbitLabs totiž čtyřjádrové APU s modelovým označením A8-3550, které obsahuje integrovaný grafický čip Radeon HD 6550 s 400 stream procesory, poskytuje až trojnásobný výkon čipu Intel HD 2000, který je u desktopového hybridu Intel Core i5-2300. Test výkonu byl ale proveden v syntetickém měřícím programu 3DMark Vantage a Intel má navíc v záloze i výkonnější HD 3000. Výhodou grafického čipu od AMD je ale podpora novějších technologií v podobě DirectX 11 (Intel bude mít až u Ivy Bridge) a plná podpora akcelerace videa. Grafický čip bude také schopen pomocí CrossFireX technologie spolupracovat s grafickou kartou na společném výpočtu scény.

amd_fusion_llano.jpg

Intel sice disponuje pokročilejší procesorovou architekturou, ale v případě těchto procesorů má už i AMD své Turbo, tedy přetaktování jednotlivých jader dle potřeby a vytížení. Jak ale nakonec dopadne srovnání nejmodernějších 32nm čipů, na to si musíme ještě počkat.

Diskuze (13) Další článek: Windows Phone 7 dostane multitasking a češtinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,