Procesory | AMD | Threadripper

AMD chystá speciální Ryzeny Threadripper Pro. Jako první je nabídne Lenovo

Dle plánů Lenova bychom se již za pár dní mohli dočkat představení nových modelů výkonných procesorů řady Ryzen Threadripper od AMD, které nabídnou některé dodatečné funkce pro podnikový segment.

AMD má nabídku výkonných desktopových procesorů rozdělenou poměrně jasně - standardní Ryzeny mají maximálně 16 jader a dvoukanálové zapojení operačních pamětí a Threadrippery vyžadují jiný socket a jsou dostupné v 24jádrové, 32jádrové a 64jádrové verzi s podporou čtyřkanalového zapojení pamětí. Serverové procesory Epyc pak kromě jiného nabízí osmikanálové zapojení pamětí.

Podle uniklých informací a snímků z webu Chiphell se ale dočkáme nové řady procesorů Ryzen Threadripper Pro, která bude mít rozšířené bezpečnostní funkce, lepší možnosti vzdálené správy a další podnikové „Pro“ funkce. Možná se dočkáme i podpory osmikanálového zapojení operačních pamětí, což naznačují starší spekulace o čipsetech TRX80 a WRX80 obsahující „osmičku“. Zda by v takovém případě zároveň došlo i k rozšíření maximální kapacity na 2 TB, je otázkou, protože by už AMD značně snižovalo výhody procesorů Epyc.

Nejvýkonnějším modelem nové řady by měl být procesor AMD Ryzen Threadripper Pro 3995WX s 64 jádry. Vzhledem k tomu, že Lenovo chystá na 14. července představení nových pracovních stanic, dojde k představení těchto modelů nejspíše právě tam.

Diskuze (2) Další článek: Podívejte se, jak to dopadne, když se pokusíte zapálit svíčky na narozeninovém dortu pomocí raketového motoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,