Amazon | Rozšířená realita | Patenty

Amazon získal patent na chytré zrcadlo zítřka. Zobrazí vás v novém tričku

Jeden z prvních zajímavých patentů letošního roku patří Amazonu. Ačkoliv má už tradičně poněkud mdlý název Blended reality systems and methods, to, co popisuje, je už mnohem zajímavější.

Jedná se o technologii jakéhosi skříňového zrcadla pro rozšířenou realitu s hromadou skrytých kamer a projektorů. Výsledek by měl být takový, že zrcadlo zobrazí váš obraz třeba v úplně odlišných podmínkách (grafika znázorňuje třeba slunnou pláž), ale hlavně v jiném oblečení.

Dámy s takovou skříní by se tedy mohly na displeji podívat, jak budou vypadat v některých z oněch 65 jarních šatů, které mají, no a geek si vybere adekvátní tričko s Darth Vaderem.

Nutno podotknout, že patent není nic jiného než kus papíru a bohužel to tedy ani v nejmenším neznamená, že snad v Amazonu co nevidět rozjedou linky na chytrá zrcadla, nicméně nějaká synergie by se tu našla.

Firma totiž investuje do spřízněných technologií. Nedávno koupila startup Body Labs, který využívá prvků A.I. k modelování 3D osob, a ještě má Echo Look – selfie kameru s Alexou pro snazší nakupování oblečení. Ideálně právě na Amazonu.

Diskuze (8) Další článek: Co je uvnitř atomu: Celé rodiny dalších částic

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,