Amazon začne prodávat čtečku elektronických knih

Internetové knihkupectví Amazon se podle zpráv webu News.com dnes chystá představit svoji první čtečku elektronických knih Kindle. Už se o ní nějakou dobu ví, unikly dokonce i obrázky a základní specifikace. Doposud ale nebylo jasné, kdy se Amazon odhodlá a začne elektronické knihy podporovat.

Kindle1.jpg Kindle2.jpg
Obrázky unikly z webu FCC

Čtečka je připravena hlavně pro uživatele, kteří cestují. Amazon má smlouvy s vydavateli novin, je bude možné tímto způsobem číst. Připravena je také spolupráce se sítí hotelů, jejichž hosté budou moci prostřednictvím čtečky přistupovat k hotelové knihovně.

Zařízení Kindle zřejmě používá displej s technologií e-ink, s rozlišením 600 × 800 bodů a čtyřmi stupni šedi. Celá čtečka měří 135 × 190 × 18 mm a váží 289 g. Vnitřní paměť má kapacitu 256 MB, lze ji rozšířit paměťovými kartami SD. S počítačem se umí spojit pomocí USB rozhraní a bude disponovat i některou z bezdrátových datových technologií: CDMA nebo Wi-Fi.

Předpokládaná cena je ale poměrně vysoká: 399 dolarů. Pro srovnání nejnovější hudební přehrávač Apple iPod Touch lze na Amazonu koupit za 284 dolary.

Diskuze (12) Další článek: Google: nástroj pro přechod z Outlooku na Gmail

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,