Amazon se za miliony dolarů snaží přetahovat Googlu oblíbené youtubery, aby streamovali přes Twitch

Amazonu se akvizicí Twitch.tv v roce 2014 podařilo včas zachytit trend streamování a předběhnout tak Google, který na Youtube stále umožňoval pouze nahrávání hotových videí. Twitch.tv má dnes přes 15 milionů denně aktivních uživatelů a každý měsíc nějaký obsah vysílá přes 2,2 milionu uživatelů.

Youtube vlastněný Googlem, spustil podporu streamování v roce 2013 (v mobilní aplikaci teprve minulý rok), ale zatím se ani trochu nevyrovnal Twitch.tv, který je stále nejoblíbenější platformou jak pro streamování hraní her, tak i jiného obsahu v reálném čase.

Amazon ale nyní začal útočit i na samotné základy Youtubu a snaží se mu přebrat oblíbené youtubery na vlastní platformu, kde by streamovali a tím pádem také ukládali populární obsah.

Že to Amazon myslí opravdu vážně, zjistil web Bloomberg, podle kterého nabízí vybraným youtuberům exkluzivní smlouvy v řádu milionů dolarů. To je hodně i pro ty největší youtubery. Amazon si k „útoku“ vybral naprosto skvělý čas, protože Youtube začal být v poslední době výrazně tvrdší při povolování inzerce a zveřejnění videa vůbec, což finančně poškodilo a naštvalo mnoho youtuberů, pro které je Youtube hlavní zdroj příjmu a hlavní práce.

Twitch.tv má dle informací v plánu dosáhnout příjmu přes miliardu dolarů pouze v rámci reklamy a získání populárních tvůrců obsahu a tím pádem i většího publika by mu v tom rozhodně mělo pomoci.

Diskuze (8) Další článek: Podívejte se, jak to vypadá v české podzemní laboratoři v hloubce 550 metrů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,