Amazon | IoT | Amazon Echo

Amazon prodává vlastní chytrý dávkovač mýdla. Během mytí vám řekne i vtip

Nabídka chytré elektroniky od Amazonu už je poměrně široká a pestrá, avšak tentokrát se pustil do oblasti, která je důležitá hlavně v poslední době – dávkovač mýdla.

Amazon Smart Soap Dispenser je, jak název napovídá, chytrý dávkovač tekutého mýdla. Má pochopitelně senzory, takže je zcela bezdotykový. Umožňuje nastavení množství mýdla v rámci jedné dávky a podporuje i připojení přes 2,4GHz Wi-Fi. A k čemu?

Pomocí Wi-Fi lze tento chytrý dávkovač propojit s jakýmkoli reproduktorem Echo, který zároveň obsahuje chytrou asistentku Alexu propojenou do internetu. Během mytí rukou, které by dle viditelného odpočítávání pomocí LED mělo trvat kolem 20 sekund, tak dokáže přehrát nějakou písničku nebo říct krátký vtip. Každé mytí rukou tak může být zábava pro celou rodinu. Jen dávejte pozor, abyste poblíž neměli odpadkový kontejner a sedmikilové bourací kladivo.

Výhodou je, že přístroj dokáže na jedno nabití fungovat přibližně 3 měsíce a lze ho snadno vyčistit. Cena je stanovena na 55 dolarů, což je asi 1 500 korun.

Diskuze (7) Další článek: Apple začal samostatně prodávat bezdrátovou klávesnici Magic Keyboard s Touch ID

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,