Apple | Apple TV

Amazon Prime zamířil na Apple TV. S několikaměsíčním zpožděním

Sice se zdržením několika měsíců, nakonec se však platforma Amazon Prime dostala na Apple TV. Zajímavostí je, že kromě čtvrté generace a nejnovější varianty s 4K a HDR přidá Apple aplikaci i na starou verzi Apple TV 3 bez tvOS.

Uživatelé jablečného přehrávače si tak budou moci užít obsah, který je na první půlrok dostupný za 3 eura měsíčně. Následně je to šest eur za měsíc. Obsah je tvořen především původní tvorbou Amazonu (The Grand Tour, The Man in the High Castle nebo American Gods).

Zároveň je ale samozřejmě dostupná i cizí produkce – ať už starší filmy jako je Gladiator, Zelená míle či Spiderman, nebo ty novější asi do roku 2014. Novinky zde samozřejmě stejně jako na Netflixu nenajdete. Oproti Netflixu je nabídka chudší a nikde zde nelze narazit na české titulky. Dabing potom najdeme pouze u seriálů Mr. Robot, Into the Badlands a Živí mrtví.

Vztah Amazonu a Applu není zrovna ideálním. Amazon nejdřív přestal prodávat Apple TV a následně v aplikaci Prime Video pro iOS zrušil in-app platby. Při nákupu nových filmů jsou z aplikace uživatelé přesměrování na web. Apple kvůli tomu nemá podíl ze zisku.

Diskuze (1) Další článek: Češi za měsíc prosurfují necelý 1 GB mobilních dat. Slováci jsou na tom ještě hůř

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,